torsdag 14. februar 2013

Merhaba :-)

Merhaba betyr hallo på Tyrkisk. Vår dyktige guide prøver stadig å lære oss nye tyrkiske ord, men jeg tror de fleste sliter med å få helt taket på de. Nå sitter vi i det flotteste hotell jeg noen gang har bodd på. Jeg fikk inntrykk av at de fleste fikk hakeslepp når vi kom inn. Vi har fått installert oss på rommet og nettopp spist en fortreffelig middag. Her skal vi bo i 3 netter.
Det har vært en lang dag. Vi kjørte 55 mil, og hadde flere interessante stop. Vi kjørte gjennom Taurusfjellene, og var oppe i 1825moh på det høyeste. Etter fjellet kom vi til Konya, tidligere kjent som Ikonium. Konya er en by med ca 1,3mill innbyggere, og ligger på ei enorm høyslette. Her besøkte vi en tidligere moske som var gjort om til museum for en gammel filosof og mystiker som het Melvana, som levde for over 800 år siden.
Etter Konya kjørte vi videre over den lensgste sletta jeg noen gang har sett. Passerte en veldig flott vulkan, og kom etterhvert til Aksaray, en ganske stor fjellby som i grunn minnet mye om scener fra Russland. Stereotype slitne blokker. Så ganske trist ut. Vi hastet videre opp på vidda og stoppet ved noe som heter KaravenSaray. Det var et gammelt overnattingssted fra 1200 tallet, som var blitt restaurert. Utrolig stilig.

Den veien vi kjørte fra Konya til Nevsehir hvor vi er nå er begynnelsen på den gamle silkeveien. De neste 2 dagene skal vi utforske området rundt her, før vi skal tilbake til Antalya. Jeg gleder meg til fortsettelsen :-)

1 kommentar: